Product Marketing Manager

Ga jij als Product Marketing Manager ons helpen Philips AED’s in Europa verder op de kaart te zetten?

Als Product Marketing Manager heb je een centrale rol binnen AED360-ProCardio, voer je de regie en ben je verantwoordelijk voor alle product-prijs-markt combinaties in de verschillende kanalen in de diverse marktsegmenten in Europa. De ontwikkeling van sterke doelgroepgerichte proposities is essentieel om relevant en onderscheidend te blijven. Door jouw proposities kan het sales team de Philips AED’s overtuigend onder de aandacht brengen bij consumenten, dealers en distributeurs.

Door onze snelle groei hebben we inmiddels een enorm netwerk van partners, dealers en distributeurs ontwikkeld. Zowel het indirecte kanaal als directe kanaal en de verkopen via verschillende webshops zal de komende jaren verder worden uitgebouwd en valt binnen jouw scope. Optimalisatie van de kanalen met aandacht voor de gevoeligheid tussen directe en indirecte distributie is een belangrijk aandachtsveld voor de Product Marketing Manager. Jij begrijpt als geen ander dat prijs-product combinaties toegespitst moeten zijn op een doelgroep en kanaal en weet dat ook te realiseren van prijs tot promotie.

Je komt te werken in een scale up waar een informele, inspirerende werkomgeving heerst. Je krijgt veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en iets moois neer te zetten, Samen met gepassioneerde collega’s die zich dagelijks inzetten voor een hartveiligere wereld. Jouw werk doet er echt toe, je werkt met een commercieel product met een hoge maatschappelijke waarde.

Dit ga je doen:

 • Je voert de regie en bent verantwoordelijk voor het voorbereiden en introduceren van nieuwe product en diensten combinaties op basis van marktinformatie, -onderzoek en klantbehoeften.
 • Het analyseren van marktontwikkelingen en inventariseren van klantbehoeften en het adviseren van het management op basis van je inzichten en analyses
 • Creëren van proposities gericht op de verschillende doelgroepen en markt segmenten
 • Verbeteren en optimaliseren van huidige proposities, producten en diensten vanuit commercieel, operationeel en financieel perspectief met als doel de omzet te verhogen.
 • Het inrichten en optimaliseren van de verschillende kanalen (indirect en direct)
 • Invulling geven aan de verschillende acties, projecten en initiatieven vanuit de collega’s van partnerships en sales
 • Het bedenken van een online marketing strategie
 • Het inzetten van online marketingkanalen o.a. SEO, SEA (bijvoorbeeld Google Ads) en Social Media
 • Het mede ontwikkelen en maken van de juiste content, product – marketing materialen en documentatie
 • Het zorgen voor relevante informatie en middelen voor zowel (internationale) collega’s als klanten;

Wij zoeken:

Wij zoeken iemand die creatief, ondernemend en een echte teamplayer is. Iemand die uitdaging ziet in onderdeel zijn van een bedrijf dat zich in de scale up fase bevindt Pro-activiteit, zelfstandigheid en nieuwsgierigheid zijn eigenschappen die op jou van toepassing zijn. Je bent flexibel, kunt snel schakelen en voelt je thuis in een dynamische organisatie met ambitieuze targets.

Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal een afgeronde hbo opleiding;
 • Tenminste 8 jaar ervaring in een product/propositie/commerciële rol
 • Sterke analytische en strategische vaardigheden;
 • Ruime B2B marketing ervaring;
 • Goede presentatie - en uitstekende PowerPoint & excel skills.
 • Sterke projectmanagement- en communicatieve vaardigheden.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, goede beheersing van de Engelse taal.

Wie zijn wij?

AED360-ProCardio is een internationale Philips AED distributeur en uniek in de wereld door onze single brand, single product strategie. We zijn actief in heel Europa, geautoriseerd Philips distributeur in 10 Europese landen en daarmee de grootste distributeur van Europa. Het is onze droom dat iedereen die een plotselinge hartstilstand krijgt, kan overleven; overal en altijd.

De AED is een draagbaar (medisch) apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

In Europa kennen onze klanten ons als AED360 en in Nederland als ProCardio. In Nederland leveren we zowel aan bedrijven als particulieren en bieden we service, onderhoud en training. In de rest van Europa leveren we via een zorgvuldig opgebouwd netwerk van dealers en distributeurs. Inmiddels hebben we duizenden AED’s geplaatst en in onderhoud en leiden onze eigen instructeurs meer dan 20.000 mensen per jaar op. Wij zijn sterk betrokken bij onze klanten en de branche, en worden gezien als een betrouwbare partner.

Achter de schermen zijn wij partner van nationale en internationale initiatieven zoals BuurtAED en Volvo Lifesaver, veelal in samenwerking met Philips en lokale Hartstichtingen en landelijke bekende merken. Samen met hen en nog veel meer partijen proberen wij Europa zo hartveilig mogelijk te maken.

Solliciteer direct

Herken jij je in bovenstaande en wil je meegroeien met de ambitieuze plannen van AED360-ProCardio? Voor de invulling van deze vacature werken wij samen met Top of Minds. Neem contact op met Max Tasseron via maxtasseron@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.